Blog

Renkumse beek.

22-10-2017 16:09

Op 14 oktober ben ik naar de Renkumse beek geweest. Ik was hier al een aantal jaren niet meer geweest. Wat is het daar veranderd, het is er erg mooi geworden. De bedoeling was om herfst foto's te maken, maar er zat nog veel blad aan de bomen en ook nog groen gekleurd. Wel waren er enorm veel paddestoelen, dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer eens paddenstoelen te foto graferen.

Ik ga binnenkort weer terug om foto's te maken.

Voor foto's zie:   Renkumse beek

 

 

Normandië

19-05-2017 15:35

 Vakantie Normandië.

Wij zijn half april met vakantie naar Normandië geweest. Fantastisch gedeelte van Frankrijk om te fotograferen. Zowel de natuur, de steden en natuurlijk D-Day.

In deze vakantie heb ik veel geoefend met HDR fotografie. Dit heb ik met name in de kerken gedaan. Deze vorm van fotografie ga ik zeker vaker toepassen. Je kunt de HDR foto's terug vinden onder Frankrijk.

Voor foto's zie:    myalbum.com/album/DZ77Y8MZyrVU   

 

Sensor cleaning

31-01-2017 19:45

Sensor cleaning

Vandaag mijn sensor laten schoonmaken bij Chipclean in Heumen. Tevens een van mijn lenzen laten calibreren. Na het cleanen kun je aan de foto's wel zien dat het nodig was. Ook mijn lens had een kleine afwijking. 

Chipclean is voor mij een bedrijf waar ik binnenkort met mijn andere camera en een lens na toe ga om de sensor te cleanen en mijn lens te laten calibreren. Even een afspraak komen. Dit bedrijf is een echte aanrader. 

Vakantie

21-08-2016 17:13

Na een lange tijd van veel weekenden weg zijn en werkzaamheden heb ik nu weer wat tijd voor mijn website.

De afgelopentijd zijn we veel weg geweest en ik heb daar de nodige foto's gemaakt. we zijn naar Engeland en Duitsland geweest, ook hebben we een aantal plaatsen in Nederland bezocht. Van al deze uitjes ben ik nu bezig om een aantal foto's op deze website te plaatsen.

 

 

 

Foto shoot

08-11-2015 18:44

Vandaag een foto shoot gedaan met een baby van 6 maanden oud. Dit was heel leuk om te doen. Eerste heb ik een paar proef opnamen gemaakt in de ruimte waarin we de shoot zouden houden. HIer de camera op ingesteld. De shoot duurde ongeveer 45 minuten. De kleine begon al aardig vermoeid te raken. 

Deze shoot resulteerde in 28 goede foto's. Van deze 28 stuks zullen er uiteindelijk 10 moeten overblijven. De keuze is aan de ouders.

Al met al leuk om te doen. 

Extra beeldscherm.

23-09-2015 18:43

Extra beeldscherm.

Afgelopen weekend via internet een extra beeldscherm besteld. Het is een Eizo beeldscherm geworden. Deze wil ik gaan gebruiken om mijn foto's beter te beoordelen. Heeft wat moeite gekost om het juiste kabeltje tussen mijn Macbookpro en het beeldscherm te vinden. Uiteindelijk is het me gelukt om het juiste kabeltje te vinden. Eenmaal de spullen in huis was het een fluitje van een cent om alles werkende te krijgen. Wat heerlijk om op een 24" scherm je foto te bekijken en waar nodig bij te werken.

Foto op aluminium

10-09-2015 19:06

Vandaag mijn bestelde foto van 60 x 40 cm op aluminium ontvangen. Super lijkt wel 3D. Wij hebben dit als probeersel gedaan na een gewonnen veiling. Wij kunnen niets anders dan zeggen dat het er super uitziet. We hebben de vergroting bij Print-Things bestelt. Echt een aanrader.

www.print-things.nl

 

Stock Sites

18-08-2015 19:32

Het plaatsen van foto's op stock sites is toch wel een tijd rovende zaak. Zeker in het begin als groentje. Bij de een gaat het gemakkelijk terwijl het bij de ander moeizaam verloopt. Ook kan het gebeuren dat een site een foto afkeurd en een andere site dezelfde foto goedkeurd.

Domein naam

12-08-2015 09:46

Vandaag na lang wikken en wegen toch maar een eigen domeinnaam aangevraagd. Dit liep binnen webnode voortreffelijk. De volgende dag was deze al geactiveerd. De bedoeling is dat ik nu mijn hobby wat verder ga uitbreiden. Alleen het fotograferen buiten huis zal de komende 7 à 8 weken nog niet veel gebeuren gezien mijn herstel periode na de operatie aan mijn voet. De komende weken zal ik mij dan ook hoofdzakelijk bezig houden met het plaatsen van foto's op Stock sites.

 

Verkopen foto's

02-08-2015 11:29

Ik heb mij vandaag aangemeld bij een site die voor fotografen foto's verkoopt. Deze site heet werken aan de muur. Zo in eerste instantie lijkt mij dit een mogelijkheid om mijn foto's met meerdere mensen te delen. Van elke verkochte foto krijg je een bepaald deel. Al te hoge verwachtingen heb ik er nog niet van maar het is een begin.

Hierbij de link naar mijn werken die tot dusver geplaatst zijn. rijkkaavande.werkaandemuur.nl

1 | 2 >>